Garnisonen i etern

Under torsdag och fredag 28-29 oktober sänder RIX FM direkt från Enter galleria i centrala Boden. Programledarna Titti Schultz och Benji har under torsdagen testats av soldater ur Garnison Nord i syfte att se om de har det som krävs.

Titti och Benji på väg in i Enter galleria eskorterade av soldater ur Arméns jägarbataljon. Foto: Mats Engfors/Försvarsmakten

Sändningarna har initierats av Bodens kommun i samarbete men handlarna i Enter galleria och Garnison Nord.  Syftet med Försvarsmaktens medverkan är att skapa uppmärksamhet om förändringen från värnplikt till frivillighet och vägen in i det militära genom den nya Grundläggande militära utbildningen, GMU.

Under torsdagsförmiddagen har reportrarna bekantat sig med modern militär verksamhet genom en rad praktiska upplevelser. Vi får hoppas att de inte är helt utbrända inför de massiva sändningspassen mellan 14.00 och 18.00 under torsdag och fredag.

Garnison nord är samlingsnamnet för de miltära förbanden i Norrbotten, Artilleriregementet i Boden, Norrbottens flygflottilj i Luleå och Norrbottens regemente med jägarbataljonen i Arvidsjaur och pansarbataljonen i Boden.