Tysk-svensk kamp i triathlon

Försvarsmaktens Mästerskap (FMM) i Triathlon avgjordes den 22 augusti. Tävlingen genomfördes i samband med det årliga civila evenemanget, Göteborg Triathlon.

Cecilia Jessen tog hem medaljer till Trängregementet Foto: Privat
Efter en kall och jobbig simning gick löpningen bra
Efter en kall och jobbig simning gick löpningen bra Foto: Privat
Efter en kall och jobbig simning gick löpningen bra Foto: Privat

Även tyska Försvarsmaktens triathleter deltog vilket gjorde tävlingen till en spännande landskamp mellan Sverige och Tyskland. Från Trängregementet deltog fänrik Cecilia Jessen som även ingick i det svenska representationslaget mot Tyskland. 

Tävlingen genomfördes över olympisk distans. Simning 1500 meter, cykling 40 kilometer och avslutningsvis löpning 10 kilometer. Cecilia Jessen inledde med en slitsam simning i kallt vatten. Väl uppe på cykeln avancerade hon och låg på en 5.e plats inför den avslutande löpningen. På löpningen lyckades Cecilia Jessen springa förbi två tyskar och gick därmed i mål på en 3.e plats i landskampen. I den svenska militära damklassen innebar resultatet en 2:a plats och i den civila tävlingsklassen en 4.e plats.