Träffa FMTS på Vallåkraträffen

Tredje helgen i augusti är det dags för årets upplaga av Vallåkraträffen. 21 och 22 augusti förvandlas den lilla orten Vallåkra utanför Landskrona till ett mecka för bil- och lastbilsentusiaster. För tredje året i rad deltar Försvarsmakten med ett antal fordon, däribland Stridsfordon 90 och Pansarterrängbil 203.

Stridsvagn 122 på Vallåkraträffen förra året. Foto: Åsa Andersson/Försvarsmakten

Under de två utställningsdagarna finns Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, och Södra skånska regementet, P 7, på plats för att informera om Försvarsmaktens verksamhet, materiel och de olika yrkes- och utbildningsalternativ som finns. Inom Försvarsmakten finns en mängd olika yrken och möjligheter – kanske något för dig?

Likt tidigare år kommer vi att förevisa ett motoraggregatslyft på en stridsvagn 122. Ett moment som absolut är värt att se för den motorintresserade, stora maskiner med stora motorer!