Härlig är jorden, Dejlig er jorden, Maa on niin kaunis

På berget Mara Hill med utsikt över stora delar av det svenska förbandets område hölls i söndags skandinaviskt fältkorum med pastorer och gäster från Sverige, Danmark och Finland.

Den svenske pastorn Mikael Sundqvist, den finske pastorn Risto Alakärppä och den danske pastorn Jens Christian Rothman. Foto: Evelina Bomark/Försvarsmakten
Ungefär 40 gäster var med på fältkorumet.
Ungefär 40 gäster var med på fältkorumet. Foto: Evelina Bomark/Försvarsmakten
På Mara Hill passade ”Härlig är jorden” extra bra.
På Mara Hill passade ”Härlig är jorden” extra bra. Foto: Evelina Bomark/Försvarsmakten
Ungefär 40 gäster var med på fältkorumet. Foto: Evelina Bomark/Försvarsmakten
På Mara Hill passade ”Härlig är jorden” extra bra. Foto: Evelina Bomark/Försvarsmakten

Härlig är jorden på tre språk inledde fältkorumet som de tre pastorerna från Danmark, Sverige och Finland anordade tillsammans. Ett fältkorum är helt enkelt en gudstjänst i fält. Ungefär 40 personer hade tagit sig upp på berget för att vara med vid korumet. De tre pastorerna höll i varsin del av gudstjänsten som också innehöll nattvard. Den valda platsen, Mara Hill, erbjöd en fantastisk vy och passade sig mycket bra för eftertanke.

En av de danska soldaterna sjöng  ”His eye is on the sparrow” och den svenske pastorn Mikael Sundqvist var efteråt mycket nöjd med soldaternas insats.
– Det har varit stort engagemang från soldaterna. De har varit med och förberett mycket av det praktiska, sa han.

Amazing grace avslutade gudstjänsten som höll på i ungefär 25 minuter. Efter korumet bjöds det på fika och möjlighet att prata med kollegorna från grannländerna.