Stridsbåtar i lyckade sjöräddningsinsatser

Amfibieregementet i Berga fick idag rycka ut med stridsbåtar för att vid två tillfällen hjälpa civila båtar som stött på problem.

Det var vid lunchtid idag som Sweden Rescue, Sjöfartsverkets sjöräddningscentral, larmade om en segelbåt som fått problem i Dalaröområdet. Stridsbåtarna svarade på anropet och tog sig snabbt till platsen. Tillsammans med Sjöräddningssällskapet, hjälpte de segelbåten som fått problem med ett av sina segel.

I samband med detta larmar återigen Sweden Rescue. Denna gång gällde det en motorbåt som drev i den starka vinden vid Fjärdhällan, Jungfrufjärden. Sjöräddningssällskapet stannade vid segelbåten medan stridsbåtarna åkte till den drivande motorbåten. Väl på plats visade det sig att motorbåten hade slut på bränsle. Stridsbåtarna bogserade motorbåten till Dalarö som efter tankning kunde fortsätta sin färd.