– Det ska bli kul. Man kommer träffa mycket nytt folk och få många nya erfarenheter, säger Andreas Nordman, en av de som sökt sig vidare till Nordic Battle Group, NBG.
Ledningsregementet har jobbat och förberett för dem under hela utbildningsåret och gett information om vad man kan söka anställning som senare.
– NBG har väl varit det stora samtalsämnet under året, säger Erika Hansson som också kommit med i NBG.
Internt på förbandet har man också börjat förbereda inför anställningen av soldater. Försvarsmakten kommer att vara arbetsgivare på ett annat sätt än förut.
– Vi kommer att fungera som en arbetsgivare ner på plutonchefsnivå. Det är något vi måste förstå och sätta oss in i. Samtidigt planerar vi för framtiden, säger Robert Grindberg som jobbar med rekrytering på Ledningsregementet.
Vissa av de anställda soldaterna kommer att fungera som hjälpinstruktörer för befälen, andra som soldater. Erik Svedjelid är en av de som tyckte att det var intressant och sökte tjänsten hos Ledningsregementet.
– Vi har haft väldigt trevliga befäl, det är ju ett plus. Jag skulle inte direkt ha sökt något annat ställe där man inte vet hur det är, säger Erik.
Men det är inte bara soldat man kan bli efter att ha gjort värnplikten. Kalle Karlsson från Kungsör har sökt till yrkesofficersprogrammet.
– Jag var på sommarläger 2005 med min kompis och fastnade för det militära. Första steget blev lumpen och eftersom det har varit bra här så har målet blivit att bli yrkesofficer, säger Kalle.
Just nu har Ledningsregementets fokus mycket på NBG. Den kommer senare fungera som en stödfunktion för kommande utbildning under ett år framöver.
– Sen kör det nya systemet med grundläggande militär utbildning, GMU, igång i augusti nästa år, säger Robert Grindberg.
För de som just muckat och sökt vidare väntar några veckors ledighet inann utbildningarna drar igång i augusti.