Förberedelser inför Kronprinsessans bröllop

När SkyddC fick uppdraget från Högkvarteret att delta med fana och fanvakt i samband med H K H Kronprinsessans bröllop startade förberedelserna.

Fanvakten övar inför Kronprinsessans bröllop. Foto: Mats Lundin / SkyddC
En av deltagarna i SkyddC fanvakt.
En av deltagarna i SkyddC fanvakt. Foto: Mats Lundin / SkyddC
En av deltagarna i SkyddC fanvakt. Foto: Mats Lundin / SkyddC

Bland personalen fanns ett brett och frivilligt intresse om att få medverka i denna unika ceremoni. Fanvakten består av en fanbärare och två fanvakter. Dessa tre personer utsågs och har sedan mars kunnat individuellt förbereda sig, bland annat tillpassning av den personliga utrustningen, sabel och damasker.

Uppdraget har även väckt ett visst intresse i de två lokala tidningarna Västerbottens Kuriren och Västerbottens Folkblad. Båda tidningarna har gjort intervjuer och även i ett fall gjort ett större reportage med bild på första sidan och på mittuppslaget.

Förberedelserna har nu gått in i slutskedet och dessvärre har en av deltagarna fått en smärre skada i benet varför SkyddC har utsett en förste reserv om vi drabbas av ett frånfall.

– Vi kommer att lösa uppdraget och vi ser det som ett hedersuppdrag med minnen för livet, säger en av deltagarna i fanvakten.