Den sista finslipningen inför bröllopet

Nu är det inte många timmar kvar till det kungliga bröllopet. På amfibieregementet finslipas det på alla håll och kanter inför det kungliga bröllopet. Några kompanier övar för fullt på Berga och andra har åkt in till Stockholm i dag fredag för att öva vid den riktiga kortegevägen.

- Bröllopet blir en skön avslutning på min värnplikt, säger Jim Burnett. Foto: Kristina Swaan/ Amf 1
Bevakningsbåtkompaniet finslipar inför bröllopet.
Bevakningsbåtkompaniet finslipar inför bröllopet. Foto: Kristina Swaan/ Amf 1
Bevakningsbåtkompaniet finslipar inför bröllopet. Foto: Kristina Swaan/ Amf 1

– Det är en ära att få vara med vid bröllopet, det är kul att vara en del av det hela. Mitt kompani finslipar exercisen och går igenom kommandon och annat så att det verkligen sitter, säger värnpliktige Jim Burnett vid amfibieskyttekompaniet.

Amfibieregementet gick högvakten i december och januari så mycket av kunskaperna sitter kvar och de känner sig säkra inför alla kommandon, berättar Jim Burnett.

– Att vara med vid bröllopet är en skön avslutning på min värnplikt. Ena dagen genomföra slutövning för att nästa vara med vid ett kungligt bröllop. Det är kul säger Jim Burnett.

Bevakningsbåtkompaniet, som normalt är grupperat i Göteborg, anlände till Berga under torsdagen för att öva tillsammans med övriga förbandet.

– Snart sitter alla rörelser på plats, säger soldaterna och sjömännen från bevakningsbåtkompaniet.

I morgon lördag är det upp till bevis för oss alla, men både soldaterna och officerarna är lugna inför morgondagens uppgift. Nu hoppas vi bara på uppehållsväder.