Gladan hemma igen

Torsdagen den 20 maj ,exakt klockan 10:00, förtöjde HMS Gladan i Karlskrona Örlogshamn efter en tio månader lång seglats. HMS Gladan lämnade Sverige och Helsingborg första augusti i fjol. 297 dagar och 9100 distansminuter senare är hon tillbaka i Sverige och Karlskrona.

Tillbaka i Örlogshamnen. Foto: Försvarsmakten/Magnus Wass

Unde denna tid har fler än 200 elever hunnit med att utbilda sig i sjömanskap med i genomsnitt 23 elever per omgång.
Gladan gick först till Danmark, därefter Irland, Spanien, Portugal, Madeira och Las Palmas på Kanarieöarna där hon tog jullov, för att i januari fortsätta sin resa till Spanien, Portugal, England, Holland och slutligen hem till Sverige.
Härnäst går skonerterna Gladan och Falken till Stockholm för att närvara under kronprinsessan Victorias bröllop den 19 juni.