Försvarsmakten testar: Har du det som krävs?

I dag släpps Försvarsmaktens nya iPhone-applikation. I tio olika tester kan du undersöka om du har vad som krävs för att vara en del av den nya Försvarsmakten. iPhone-applikationen är en del i Försvarsmaktens rekrytering, men också ett roligt sätt att tävla mot dig själv och dina kompisar.

På vilken tid kan du memorera symboler, pussla ihop block och sortera former i rätt ordning? Med dessa, och sju andra logiktester, utmanar Försvarsmakten dig i den nya iPhone-applikationen. Alla tester görs på tid och du kan jämföra ditt resultat mot ett medelvärde. Applikationen är även kopplad mot Facebook där du kan dela dina resultat och utmana dina vänner.

Försvarsmakten får från 1 juli 2010 nya förutsättningar i och med övergången från allmän värnplikt till yrkesförsvar, och iPhone-applikationen är en del i rekryteringen till det nya försvaret.

– Försvarsmaktens uppdrag kräver att vi måste få de bästa av de bästa att söka till oss och iPhone är en kanal där vi når vår målgrupp på ett nytt sätt. Även om det inte är ett krav att klara testet för att bli anställd så visar applikationen vilken typ av kompetens som krävs för att klara flera av tjänsterna, säger Magnus Tegsved, marknadsförare på Försvarsmakten.

I applikationen finns även information om olika befattningar och uppdrag samt de senaste nyheterna från Försvarsmakten.

Ladda ner appen här (nytt fönster)

Se mer av applikationen på YouTube (nytt fönster)

För mer information, kontakta Magnus Tegsved, marknadsförare, Försvarsmakten, på 0706-634137 eller magnus.tegsved@mil.se.