Engagerade soldater och föräldrar på besöksdag

Under lördagen genomfördes en informationsdag i Kvarn för de soldater som skall rycka in på Helikopterflottiljen i augusti. Nästan 300 blivande soldater och anhöriga samlades för att träffa sina blivande plutonchefer och för att få se sin kommande utbildningsplats.

Kapten Ryman leder ett exercispass. Foto: Försvarsmakten/Christoffer Bruman
Besöksdagen blev en fullträff med cirka 300 besökare.
Besöksdagen blev en fullträff med cirka 300 besökare. Foto: Försvarsmakten/Christoffer Bruman
Fredrica Larsson och Emma Möller provar bältet till stridsvästen.
Fredrica Larsson och Emma Möller provar bältet till stridsvästen. Foto: Försvarsmakten/Markus Claesson
Besöksdagen blev en fullträff med cirka 300 besökare. Foto: Försvarsmakten/Christoffer Bruman
Fredrica Larsson och Emma Möller provar bältet till stridsvästen. Foto: Försvarsmakten/Markus Claesson

Insatskompanichef Johan Axelsson, hälsade alla hjärtligt välkomna och därefter informerade bland annat stabschefen och utbildningsledaren om hur utbildningen kommer att se ut samt vilka krav som kommer att ställas på de blivande soldaterna.

Utrustningen provades ut

På en station fick de prova ut kängor samt bältet till stridsvästen. Kängorna fick de blivande soldaterna låna med sig hem, för att på så sätt minska besvären med skavsår vid höstens inryckning. Plutoncheferna fick också möjlighet att träffa sina blivande soldater för att i detalj berätta hur utbildningen kommer att se ut. Ett enklare exercispass genomfördes också med de anhöriga som glada åskådare.

En av de soldater som kommit till Kvarn denna dag var Emma Möller. Hon skall rycka in som stridsfordonsbefäl:

– Jag tycker att det är kul att få se stället man skall vara på, och jag tycker att det varit bra information idag. Det är även bra att man får kängor så man slipper problem sedan.
 Emma Möller funderar på att kanske söka anställning efter utbildningen och möjligen då som officer.
Helikopterflottiljens insatskompani rycker in den 2 augusti 2010 och i kompaniet ingår skytteplutoner, underhållspluton, räddning- och sjukvårdspluton samt en ledningstropp. Insatskompaniet vid Helikopterflottiljen skall kunna upprätta och betjäna helikopterbaser.