Alla ur det svenska förbandet lämnar in en färdplan innan de lämnar Camp Victoria. Sedan lämnas färdrapporter om position varje halvtimme. Färdplanen och rapporteringen tas emot av ledningscentralen Bravo 9. Det är också till Bravo 9 som alla larm kommer, det kan vara till exempel olyckor eller upphittade minor. Det är även ledningscentralen som initialt larmar ut räddningsinsatser från det svenska förbandet.
– Vi har koll på allting. I stort sett allt som händer går genom Bravo 9, säger Mattias Pettersson.
När färdrapportering inte sker med 30-minuters intervall så ringer Bravo 9 upp på de kommunikationsmedel som finns angivna på färdplanen och om ingen svarar så skickas beredskapsstyrkan ut till den plats där det senast färdrapporterades ifrån.
Nian i Bravo 9 kommer från NATO-standard för opsroom och Bravo står för att det tillhör Bravo Company som är det svenska förbandets skyttekompani. Bravo 9 är bemannat dygnet runt och här finns även möjlighet att låna film och köpa godis.
När kompanichefen vill leda sitt kompani ute på fältet, under till exempel en IMF-situation (insats mot folkmassa) så bemannar Bravo 50 ledningsvagnen, TCP (Tactical Command Post).
– Det är som ett Bravo 9 i miniatyr. Där kan vi göra i stort sett allt som vi kan göra från ledningscentralen, säger Mattias Pettersson.
Mattias Pettersson är också kompanichefens signalist vid IMF-situationer. Han har en radio 180 och vidarebefordrar den information som chefen behöver ha och sköter radiotrafiken från chefen.
Precis som de andra plutonerna i skyttekompaniet så patrullerar Bravo 50 regelbundet. De har ett eget patrullområde och där pratar de med folk och kollar så att säkerhetsläget är stabilt.
– Vi har ett område på landsbygden som är otroligt vackert och människorna som bor där är väldigt positiva till KFOR, säger Mattias Pettersson.