Anhörigdag för 700 besökare

Under lördagen hade F 17 anhörigdag för de värnpliktiga. 700 besökare hade anmält sig. Detta är sista gången som anhörigdag för värnpliktiga hålls, eftersom pliktlagen försvinner i sin nuvarande form vid halvårsskiftet.

Att få prova på och ta del av de värnpliktigas vardag var uppskattat. Foto: Kent Löving/Försvarsmakten
Systrar, bröder och andra nära och kära kom för att se vad man gör på F 17.
Systrar, bröder och andra nära och kära kom för att se vad man gör på F 17. Foto: Kent Löving/Försvarsmakten
Systrar, bröder och andra nära och kära kom för att se vad man gör på F 17. Foto: Kent Löving/Försvarsmakten

Förväntansfulla föräldrar, mor- och farföräldrar och flick- och pojkvänner fick gå runt och titta på vad deras anhöriga hade för arbetssituation och vad de lärt sig under de nio månader som de legat inne.

– Jättespännande det här för en gammal tant som jag. Vi har kommit från Skanör för att se mitt barnbarn, sa Marianne Fridlund.

Det var visning av ”campen”, det vill säga förläggningen där deras tält stod uppradade i perfekt ordning, visning av hur de släcker flygplansbränder, stridsuppvisning med mera. Det bjöds naturligtvis även på lunch som var uppskattat. Tyvärr hade även kung Bore en liten uppvisning genom att visa att även april kan vara kallt och blåsigt.

En av de värnpliktiga som var med under dagen var Fredrik Björk, som trivs i Försvarsmakten och kan tänka sig en officerskarriär i framtiden:

– Det här slår allt. I början tyckte jag det var kasst, men man lär sig ta ansvar och man får respekt för bra saker man gör. Det blir som en ömsesidig kärlek, jag älskar verkligen det här, säger Fredrik Björk.