Trafikolycka med P 4-soldater

Vid 16-tiden på tisdagen krockade en militär lastbil med en civil lastbil på väg 70 utanför Enköping. Två soldater befann sig i den militära lastbilen, en skadades och transporterades till Uppsala sjukhus. Den andra soldaten är tillbaka på sin pluton.

Soldaterna i den militära lastbilen gör sin värnplikt på tungtransportkompaniet på P 4 i Skövde.

Den allvarligt skadade soldaten är en 21-åring från Vagnhärad. Läkaren bedömer läget som stabilt. Hans anhöriga finns på plats hos honom på Uppsala sjukhus där han kommer att ligga kvar.

Plutonen är kvar i Enköping och alla inblandade får hjälp med krisstöd av Ledningsregementet. Befäl från kompaniledningen är nu på plats i Enköping. Kompaniet hade transporterat till Älvdalen och var på väg till Enköping där det var planerat för stopp innan de skulle tillbaka till Skövde.

Trafikolyckan utreds nu av polisen.