Platser kvar i NBG

Snart ska snabbinsatsstyrkan Nordic Battlegroup, NBG, sättas upp för andra gången. Ledningsregementet bidrar med förmågor inom telekrig, ledning, samband och logistik. Än finns platser kvar för den som är intresserad.

Första gången Nordic Battlegroup sattes upp var 2008. Snart är det dags igen. Foto: Försvarsmakten

I höst börjar utbildningen för Nordic Battlegroup, en styrka på drygt tvåtusen personer från Estland, Finland, Irland, Norge och Sverige som ska stå beredd att rycka ut i internationella insatser i januari 2011 och ett halvår framåt. Ledningsregementet bidrar med ett högkvarterskompani och en telekrigenhet. Här finns också själva högkvarteret för styrkan placerat.

Första delen i rekryteringen är gjord och många platser är redan tillsatta. Men det finns en chans kvar för den som är intresserad.
– Vi behöver teknisk personal inom samband- och ledningssystem, kompanistab- och stabsexpeditionspersonal, gruppchefer, signalister och förare, säger Magnus Vestin, ställföreträdande kompanichef på högkvarterskompaniet.

När nu Försvarsmakten lämnar värnpliktssystemet och går över till att anställa soldater, kan det även finnas en chans till fortsatt jobb efter beredskapsperioden.
– Ambitionen är att kunna erbjuda duktiga soldater fortsatt anställning, säger Niklas Wiklund som är chef för telekrigenheten i NBG.

Se vilka vakanser som finns och sök här