Försvarsmakten deltog i Winter Military World Games

Sverige representerades av en trupp av 35 män och kvinnor från Försvarsmakten när Winter Military World Games genomfördes i Aosta, Italien 20-25 mars.

Ted Armgren, I 19 kom på elfte plats i skidskyttesprint 10 km. Foto: Jan-Henrik Bäck/FMIF

De militära vinterspelen är de första i ordningen, sedan tidigare har fyra sommarspel genomförts. Konkurrensen var hård och delar av världseliten var på plats - 76 medaljer vid OS i Vancouver erövrades av militär personal. Försvarsmaktens personal tävlade i grenar som längdskidor, skidskytte, sportklättring, skidorientering och skidalpinism.

Svenska placeringar som kan nämnas är damtävlingarna över 10 km i fri stil där Maria Gräfnings, I 19, åkte till sig en 8:e plats och Ted Armgren, 1 19 som kom på elfte plats i skidskyttesprint 10 km.

Löjtnanten Oskar Svärd, Ing 2/I 19 som är känd för sina framgångar ibland annat i Vasaloppet tävlade i skidorientering. Efter tre fjärdedelar av loppet hade lyckade vägval fört upp Oskar Svärd till en andra plats. Några tappade höjdkurvor på kartan kostade dock flera placeringar. Oskar passerade mållinjen som 11:e man men drabbades i efterhand av en diskvalifikation efter att ha passerat ett otillåtet terrängparti. Karl Walheim och Karl-Johan Grape, båda värnpliktiga från I 19, placerade sig på 18:e och 19:e plats i samma lopp.