Prova på det militära livet

Du som är nyfiken på det militära livet kan prova på det under våren och sommaren vid Ledningsregementet i Enköping.– Det är ett sätt att ta reda på om ett jobb i Försvarsmakten kan vara något för dig, säger Linda Johansson, rekryteringsinformatör.

Nyfikna provar på det militära livet vid Ledningsregementet i Enköping. Foto: Pliktverket

Under 2010 ersätts värnplikten av en ny frivillig militär grundutbildning. Förutsatt att riksdagen tar beslut under våren, kommer det snart att finnas ett nytt yrke i Sverige - att arbeta som gruppbefäl, soldat eller sjöman.

Den som är nyfiken på livet i Försvarsmakten kan anmäla sig till en test- och rekryteringshelg vid Ledningsregementet den 14-16 maj, eller en sommarkurs den 13-21 juli. Det hela börjar med att deltagarna hämtar ut sina uniformer och övrig utrustning och installerar sig på kasern. Ett fullmatat program ger sedan en inblick i hur livet som soldat kan vara.

– Du kommer att få uppleva många nya saker, säger Linda Johansson, som är en av de ansvariga.
Hon har varit med och anordnat liknande helger och kurser tidigare.
– Det brukar vara uppskattat. Många har tankar på att söka sig till Försvarsmakten, men vågar kanske inte ta steget. Då är detta ett bra tillfälle, säger hon.

Läs mer och anmäl dig här.

Läs mer om den nya Försvarsmakten här.