Lyckat tillslag i Afghanistan

Över 70 kilo narkotika, beslag av sprängämnen och fyra gripna kriminella upprorsmän blev resultatet av en operation som pågått i två dygn i det svensk-finska ansvarsområdet. Operationen som genomförts av afghanska säkerhetsstyrkor med stöd av Isaf avslutades onsdag kväll.

Framryckning under operationen. Foto: Max Yngve
Svenska och finska enheter.
Svenska och finska enheter. Foto: Johan Landing
Svenska och finska enheter. Foto: Johan Landing

Området som har varit i fokus ligger 40 kilometer väster om den svensk-finska campen i Mazar-e-Sharif. Det är i samma område där en lokalanställd afghansk tolk stupade och fyra svenska soldater skadades allvarligt i slutet av förra året.

Afghanska säkerhetsstyrkor med stöd från svensk-finska enheter har de senaste dagarna genomfört flera operationer. Målet är att bryta motståndsgruppernas inflytande i dessa problemområden och stärka den civila uppbyggnaden.