GD: "NBG:s förutsättningar är goda"

Under tisdagen besökte Försvarsmaktens generaldirektör Ulf Bengtsson högkvarteret, Force Headquarters, för Nordic Battlegroup. Efter sitt besök konstaterade han:– NBG har mycket goda förutsättningar för att lösa sin uppgift.

Generaldirektör Ulf Bengtsson i samtal med chefen för Nordic Battlegroup, brigadgeneral Stefan Andersson. Foto: Jesper Tengroth/Försvarsmakten

Ulf Bengtsson träffade bland annat chefen för Nordic Battlegroup, brigadgeneralen Stefan Andersson, men passade också på att följa verksamheten vid (F)HQ, där drygt 70 officerare och specialister från alla de fem deltagande länderna i NBG jobbar.
– Min uppfattning är att det här är ett professionellt förband med god förbandsanda, konstaterade Ulf Bengtsson efter att han samtalat med både den svenska och den utländska personalen.

Generaldirektören har som en av sina arbetsuppgifter att tillse att Försvarsmakten sköter sina ekonomiska åtaganden och under besöket diskuterades också just ekonomin. Även på detta område fick Nordic Battlegroup och (F)HQ grönt ljus av generaldirektören:
– God ordning och reda råder och man har kontroll på styrning och uppföljning av ekonomin inom staben.
Om mindre än ett år, den första januari 2011, inleder Nordic Battlegroup sin halvårslånga beredskap.