Personal ur FS17 medaljeras på Armémuseum

På torsdag 10 december kl 13.30 medaljeras återstående personal ur den sjuttonde Afghanistanstyrkan (FS 17) på Armémuseum i Stockholm. Anhöriga är välkomna att delta vid den traditionsenliga medaljceremonin som är den sista i ordningen för FS17. Arméinspektör Berndt Grundevik leder ceremonin och överbefälhavare Sverker Göranson och insatschefen Anders Lindström medaljerar.

Nytt för detta ceremonitillfälle är att den sker på Armémuseum i Stockholm och att försvarsminister Sten Tolgfors också kommer att tala till soldater och anhöriga.

Ceremonin börjar prick kl 13.30 och beräknas hålla på i cirka en timme. Kom i god tid. Anhöriga till FS17 ges fri entré till Armémuseum under dagen.

Uppsättande förband för FS17 har varit I 19 i Boden. Därför medverkar förutom stor fanvakt ur Svea Livgarde i Kungsängen också en fanvakt från I 19. Livgardets Dragonmusikkår spelar under ceremonin. FS17 tjänstgjorde i Afghanistan från maj 2009 till november 2009 och utgjordes av cirka 430 soldater.