Han blir Försvarsmaktens personaldirektör

Nu är Försvarsmaktens nye personaldirektör utsedd. Per-Olof Stålesjö som närmast kommer från Sandvik AB, ser många utmaningar i det nya jobbet.– Det här är en helt ny värld för mig och jag tycker det ska bli jättekul, säger han.

Per-Olof Stålesjö blir Försvarsmaktens nye personaldirektör. Foto: Torbjörn F Gustafsson, Försvarsmakten

Regeringen har beslutat att Per-Olof Stålesjö blir Försvarsmaktens nye personaldirektör. Han tillträder sin tjänst den 11 januari och ersätter då Patrik Dahle som varit tillförordnad direktör under en tid. Dahle återgår till sin tidigare befattning som ställföreträdande personaldirektör.

Per-Olof Stålesjö ser många utmaningar i det nya jobbet.
- För mig är det en ny organisation att sätta mig in i, så i början gäller det att ha stora öron och lära mig förstå hur den fungerar. En utmaning blir att få igång HR-funktionen efter alla interna förändringar så organisationen får en bra service.

Han tillägger att han också ser fram emot att få delta i arbetet med ett nytt personalförsörjningssystem, där övergången från värnplikt till frivillighet under nästa år kanske blir det mest synliga.

Närmast har Per-Olof Stålesjö varit personalchef för den svenska delen av Sandvik där han hållit ihop HR-frågorna över de olika affärsområdena. Dessförinnan har han under åtta år haft olika personalchefsbefattningar inom Ericsson-koncernen.