Olyckshändelse vid slutövning

Under Helikopterflottiljens slutövning i Skillingaryd på onsdagen inträffade en olycka. En värnpliktig skadades när han hamnade i bakblåset från ett pansarskott som avfyrades. Han fick splitterskador i arm och ansikte.

Det var när det övades anfallsstrid som olyckan inträffade. Den skadade värnpliktige omhändertogs på platsen av befäl och skyttegruppens sjukvårdare och han fördes därefter med ambulans till Värnamo lasarett.

– Tack och lov hade han full stridsutrustning och skyddsväst på sig, säger övningens säkerhetschef Peter Hagsköld. Omhändertagandet på plats sköttes dessutom mycket professionellt.

Redan på kvällen kunde den värnpliktige återföras till förbandet igen. Även skytten, som efter händelsen mådde dåligt, togs omhand.

Övningen avbröts direkt efter olyckshändelsen.