Markstridsskolan vinnare i krävande patrulltävling i Ungern

Markstridsskolan vann Försvarsmaktens patrulltävling 2008 och som en följd av det har skolan representerat Sverige med ett lag i "The 13th S:t Martin International Recconaissance Competition" i Ungern den 26-29 oktober. Tävlingen genomfördes under tre dagar med skjutmoment på tisdagen, patrullöpning i tuff terräng under onsdagen och en vapenstafett 6x1100m på torsdagen.

Markstridsskolans lag tog delsegrar i skytte och patrullöpning. Foto: Försvarsmakten

Markstridsskolans lag tog delsegrar i skytte och patrullöpning, samt en tredjeplats i vapenstafetten. I det sammanvägda slutresultatet korades sedan det svenska laget som totalsegrare i tävlingen. Förutom lagpriset vann också Jonas Måwe priset som tävlingens bäste pistolskytt.

I Markstridsskolans lag ingick Johan Skullman, Fredrik Plantin, Jens Berglund, Martin Inemyr, Birger Andersson samt Jonas Måwe.

Lagledare var Magnus Julihn och idrottslärare Anders Montelius.

Sverige har en gång tidigare deltagit i denna tävling och slutade då på en fjärde plats under 2005.