Skolelever på besök

Varje år tar regementet emot ett antal prao-elever från årskurs nio. Allt för att de ska få se verksamheten och kanske få ett intresse för något av de olika yrken som finns inom Försvarsmakten. I år var det inget undantag. Fyra stycken elever från Sandenskolan i Boden var på besök.

Björn Celina fick bland annat se hur soldaterna skjuter kulspruta. Foto: Ann-Kristina Sköld/Försvarsmakten.
Alina Backström och Simon Wall, Täby.
Alina Backström och Simon Wall, Täby. Foto: Ann-Kristina Sköld/Försvarsmakten.
Björn Celine.
Björn Celine. Foto: Ann-Kristina Sköld/Försvarsmakten.
Alina Backström och Simon Wall, Täby. Foto: Ann-Kristina Sköld/Försvarsmakten.
Björn Celine. Foto: Ann-Kristina Sköld/Försvarsmakten.

Till att börja med fick de information om hur Bodens garnison, alltså A 9 och I 19 är organiserade. Därefter blev det besök på kompanierna vid A 9. Där fick de tillfälle att följa befälens arbete, men även möta soldaterna och få ta del av deras erfarenheter.
Björn Celine, berättar:
– Jag har bland annat fått vara med då kompaniet utbildades på kulsprutorna, både i att skruva isär och att skjuta. Det var intressant och soldaterna visade gärna vad de hade lärt sig.

Prata engelska

Alina Backström, fick följa sensorkompaniets ledningspluton under en radio-180 utbildning, och då var det bara engelska språket som användes.
– Det var en hel del nya taluttryck jag fick lära mig, men det var kul berättar hon. Jag deltog också i fyspassen, och det var jobbigt men roligt.