Rekryteringen har börjat

I dag inleddes rekryteringen till Nordic Battlegroup 2011 och de internationella insatserna i Afghanistan, Kosovo och Adenviken.– Välkommen med din ansökan, säger chefen för Nordic Battlegroup, brigadgeneralen Stefan Andersson.

I dag inleds rekryteringen till NBG 2011. Så här såg det ut förra gången under slutövningen för NBG 2008. Foto: Alexander Karlsson/Försvarsmakten

Totalt ska runt 1 600 svenska soldater, specialistofficerare och officerare ingå i Nordic Battlegroup tillsammans med personal från fyra andra länder – Finland, Norge, Estland och Irland. NBG ska sedan på uppdrag av EU stå i beredskap under det första halvåret 2011.

Stefan Andersson reser just nu runt till de förband och flottiljer i Sverige som har ansvar för att sätta upp enheter till NBG. Där träffar han både personalen och de värnpliktiga:
– Jag känner att jag får ett positivt gensvar och det finns ett stort intresse att söka såväl till NBG som till missionerna i Afghanistan och Kosovo.

De flesta anställningarna inleds i juli 2010 och det gör att Stefan Andersson inte bara vänder sig till de killar och tjejer som gör sin värnplikt just nu utan också till de hemvändande soldater som kommer från Afghanistan och Kosovo. Många av dem ingick i NBG 2008 och har därmed arbetat tillsammans i flera år.
– De rapporter jag har fått säger att de här soldaterna har gjort ett fantastiskt jobb. Klart att jag vill att de också ska söka, säger Stefan Andersson.

Läs mer om NBG

Afghanistan, Kosovo och Adenviken

Rekryteringen till de kommande insatserna i Afghanistan, Kosovo och Adenviken har börjat samtidigt som rekryteringen till NBG.

Läs mer om Försvarsmaktens internationella insatser
Läs mer om Försvarsmaktens internationella verksamhet

Strategisk reserv

Den strategiska reserven är för Sverige vad Nordic Battlegroup är för EU. Du rycker in under sommaren 2010 och står i beredskap till hösten 2012. Större delen av utbildningen sker på P 7, Revingehed.

Läs mer om strategisk reserv

Ansök

Gör din ansökan till NBG11 och de internationella insatserna på mil.se/int.

Frågor om rekrytering besvaras av HR Direkt
Telefon: 08 - 514 39 300
E-post: hr-direkt@mil.se