Bli fodervärd åt försvarsmaktshund

Under november och december kommer Försvarsmakten att placera ut ett flertal schäfervalpar i Uppsala och Stockholmsområdet. På lördag håller hundtjänstenheten öppet hus för att möta intresset.

På lördag och söndag öppnar Försvarsmaktens hundtjänstenhet i Märsta grindarna. Fjolårets öppna hus var mycket uppskattat. Foto: Ylva Robinsson/Försvarsmakten

Försvarsmaktens hundtjänstenhet föder årligen upp över 200 valpar. Drygt en fjärdedel av dem kommer så småningom att utbildas och placeras ut på olika förband. Men innan man kommit så långt och gjort de tester som krävs, måste hundarna ha ett hem. Försvarsmakten har därför ett nätverk av personer och familjer som ställer upp under ett drygt år.
– Vi är väldigt tacksamma för att de finns. Vi har alltid ett stort behov av frivilliga, både som fodervärdar och som kan ta hand om omplaceringshundar, säger Thomas Goder, chef för Försvarsmaktens hundtjänstenhet, FHTE.

Fram till nyår ska flera hundar placeras ut i Stockholms- och Uppsalaområdet. Information om detta och hur du kan bli en av de utvalda fodervärdarna ges den 17 och 18 oktober. Grindarna är öppna mellan klockan 10 och 14 båda dagarna. Klockan 11 och 13 berättar personal om Försvarsmaktens hundverksamhet och visar hundarna i dressyr.