Alla kan göra något

Chefen för Nordic Battlegroup, (NBG), 2011, brigadgeneral Stefan Andersson, har besökt Trängregementet på sin rundresa till förband och centra. Han uppmanade alla att fundera noga över frågan varför man vill söka till NBG.

Cecilia Johnsson (tv) och Maria Åslund har redan bestämt sig för att söka en befattning i Nordic Battlegroup för att kunna göra skillnad för dem som har det svårt. Foto: Eva Nilsson/Försvarsmakten
– Det är viktigt att föra ett djupare resonemang kring varför man vill söka, sa chefen för Nordic Battlegroup, brigadgeneral Stefan Andersson.
– Det är viktigt att föra ett djupare resonemang kring varför man vill söka, sa chefen för Nordic Battlegroup, brigadgeneral Stefan Andersson. Foto: Eva Nilsson/Försvarsmakten
– Det är viktigt att föra ett djupare resonemang kring varför man vill söka, sa chefen för Nordic Battlegroup, brigadgeneral Stefan Andersson. Foto: Eva Nilsson/Försvarsmakten

Trängregementet har ansvaret för att träna och beredskapsställa en logistikbataljon till NBG 2011. Bataljonen består av 330 soldater och officerare som nu ska rekryteras.

Att chefen för den 1632 personer starka stridsgruppen nu reser runt till Försvarsmaktens samtliga förband är ett led i rekryteringen. Han uppmanade bland annat officerare och soldater att noga tänka igenom varför man vill söka till NBG.
– Det är viktigt att föra ett djupare resonemang både med sig själv och sina anhöriga så att inget är oklart om det värsta skulle inträffa, sa Andersson bland annat då han talade till soldater och anställda.

Värnpliktiga Maria Åslund och Cecilia Johnsson har redan bestämt sig för att söka en befattning i logistikbataljonen.
– Om jag har möjlighet att göra skillnad för folk som har det svårt, så vill jag göra det, säger Maria. Cecilia är inne på samma spår.
– Det känns bra att kunna hjälpa till och samtidigt få en fantastisk erfarenhet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, avslutar Cecilia.

Chefen för NBG var nöjd med vad han fått se och höra under dagen.
– Det känns bra att veta att Trängregementet att har uppfattat uppgiften och att man redan ligger i framkant när det gäller planering och rekrytering.

Fram till den 15 januari kan man söka de olika befattningarna på mil.se/rekrytering.