Värnplikten på Fallskärmsjägarskolan har börjat

Testperioden för fallskärmsjägarsoldaterna är nu över och de som klarade sig genom alla tester och utmaningar har påbörjat sin värnplikt på Fallskärmsjägarskolan i Karlsborg. Under de första tre veckorna av sin värnplikt genomförde soldaterna en testperiod med olika fysiska, teoretiska och psykiska tester. Alla soldater är glada att testperioden är över.

Skjutningen går bättre och bättre. På bilden syns Automatkarbin 5 D som är en kortare och modifierad variant av Automatkarbin 5, Ak 5. Foto: Ronnie Hammar/Försvarsmakten

Nu väntar nya utmaningar och den grundläggande soldatutbildningen påbörjades för några veckor sedan.

Under förra veckan stod skjutning på schemat för soldaterna ur fallskärmsplutonen. Detta genomfördes i Falun på Dalregementsgruppens skjutområde enligt den nya skjututbildningen (PEK) som fokuserar mer på den enskildes färdigheter och på mer praktiska övningar.

Fallskärmstjänsten, som alla soldater såg fram emot, startar under denna vecka.