Stora framgångar under Försvarsmaktens Orienteringsvecka 2009

Det blev stora framgångar för Ing 2 under Försvarsmaktens Orienteringsvecka 2009 som arrangerades av Marinbasen. Tävlingarna omfattar både individuell orientering och budkavleorientering samt orienteringsskytte. Ing 2, som är funktionsföreträdare inom Försvarsmakten för just orienteringssporten, representerades av ett 20-tal deltagare.

Sara Larsson i Ing 2 damlag på väg mot en kontroll under Försvarsmaktsmästerskapet i orientering. Foto: Kim Forsman/Ing 2
Ing 2 segrande lag i FMM-budkavle på högsta pallen.
Ing 2 segrande lag i FMM-budkavle på högsta pallen. Foto: Kim Forsman/Ing 2
Ing 2 segrande lag i FMM-budkavle på högsta pallen. Foto: Kim Forsman/Ing 2

I den individuella starten tog Ing 2 två guld, Oskar Svärd i H21 och Linda Nordin Abaji i D21. En bronsmedalj blev det för Magnus Svensson i H40 och värnpliktige Johan Sjögren hamnade på en meriterande 7:e plats i H21 klassen. För Johans del innebär detta att han också tog en plats till de militära världsmästerskapen i orientering som avgörs i Estland i av september.

Budkaveln innehåller tre mästerskapsklasser. Ing 2 representerade med ett lag i A-klass, ett lag i B-klass samt två lag i C-klassen. Efter fem sträckor i A-klassen stod segern för Ing 2 klar, Oskar Svärd på sista sträckan kunde lugnt springa in som segrare efter att ha sprungit ifatt ett antal minuter på sin konkurrerande löpare. Det vinnande laget i FMM-budkavle från Ing 2 bestod av Anders Edvardsson, Magnus Svensson, Rickard Jacobsson, Johan Berglund och Oskar Svärd.

I B-klassen ledde Ing 2 efter första sträckan i hård strid med bland annat Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (SWEDEC) som även det är placerat i Eksjö. SWEDEC behöll sin andra plats hela vägen, medan Ing 2 tappade till en fjärde plats i slutprotokollet. I laget fanns förra årets medaljörer Sara Larsson, Maria Claesson och Caroline Westman. I C-klassen representerade Ing 2 i år med bredd i form av två lag.

Deltagande i större tävlingar är mer än bara själva tävlingsdagen, träningen inför tävlingen är minst lika viktig. Chefen för Idrottsavdelningen vid Ing 2, Tommy Friman, är mycket nöjd med både resultat och att så många ur regementet deltog i tävlingarna. Nästa år då F17 är värd för tävlingarna hoppas Tommy Friman på ännu fler i startleden.
– Vi vill vara ett föregångsförband som visar att vi tycker det är viktigt med idrott och friskvård, avslutar han.