Soldater i strid åter vid campen

Alla soldater som i söndags blev utsatta för ett eldöverfall återkom till Camp Northern Lights runt halv nio på måndag morgon. Ingen personal eller materiel hade skadats.

Det var i söndags morse, klockan 0900 lokal tid, som enheter från den svensk-finska styrkan blev utsatta för ett eldöverfall när de var ute och patrullerade i Shulgareh-dalen, cirka 5 mil söder om Mazar-e-Sharif. Angriparna sköt med både finkalibriga vapen och raketgevär.

Soldaterna besvarade elden och tog stridsställningar i anslutning till platsen. Motståndarna lämnade då området. Förstärkning skickades också ut från Camp Northern Lights ifall situationen skulle eskalera.

I samverkan med den lokala afghanska polisen fortsatte enheterna sedan att patrullera i området hela natten. Bland annat genomsöktes ett antal hus.