Ny chef för Försvarsmaktens logistik

Från och med första september är översten av 1. graden Ulf Nordlander ny chef för Försvarsmaktens logistik.

Nye chefen för Försvarsmaktens logistik Ulf Nordlander.
Nye chefen för Försvarsmaktens logistik Ulf Nordlander.
Nye chefen för Försvarsmaktens logistik Ulf Nordlander. Foto: Per Josse/Försvarsmakten
Nye chefen för Försvarsmaktens logistik Ulf Nordlander. Foto: Per Josse/Försvarsmakten

– Det här ska bli roligt, säger Ulf Nordlander. Jag anser precis som min företrädare att logistik är en viktig militär kärnverksamhet. I ett läge där Försvarsmakten bejakar detta och funderar på hur logistiken ska bli mer effektiv är det viktigt att vi är med och påverkar. Samtidigt har vi en spännande utvecklingsplan och den ska vi göra verklighet av. Det händer alltid mycket i FMLOG.

Ulf Nordlander som närmast kommer från en befattning som chef för FMLOG:s Teknikdivision tog över efter Peter Wretman vid en högtidlig överlämning den sista augusti.
– Jag är ju inte helt ny i FMLOG, säger Ulf Nordlander med ett leende, jag tror inte det ska bli några större överraskningar vare sig för organisationen eller för mig när jag nu tar över ledningen.