Attachébesök på flottiljen

Hela 44 besökare från 18 olika länder med olika kulturell bakgrund synade F 17 som förband under några hektiska dagar.

Klargöring av Jas 39 Gripen var ett uppskattat inslag. Foto: Pernilla Bökman
Nyfikna blickar på F 17:s verksamhet.
Nyfikna blickar på F 17:s verksamhet. Foto: Pernilla Bökman
Nyfikna blickar på F 17:s verksamhet. Foto: Pernilla Bökman

Besöket började på onsdagseftermiddagen efter ett besök på militära anläggningar på Gotland. På torsdagen hölls ett antal genomgångar där F 17:s verksamhet beskrevs. En visning av klargöring av Jas 39 gripen innan start rönte stort intresse. Ett besök på flygverkstaden före lunchen där blästringen av en flygplansdel var ett uppskattat inslag. Maten som enligt gammal militär sed ska bestå av ärtsoppa med pannkakor på torsdagar avnjöts, när senap och timjan väl kommit på plats.

Eftermiddagen bedrevs i hangar 82 tillsammans med helikoptrarna och avrundades på eftermiddagen med återresa till Stockholm. Attacheérnas medföljandesällskap fick under torsdagen besöka glasriket Kosta där guidad tur och shopping ingick.