Svenskt fordon bärgat från olycksplats

Fyra svenskar skadades under en patrull vid fyratiden i måndags morse, svensk tid. Fordonet de färdades i gick av vägen.

Vägen gav vika för ett fordon av typen RG32 under en patrull i den västra delen av det svensk-finska ansvarsområdet. Soldaterna klarade sig utan allvarliga skador och fordonet är nu bärgat från platsen.
Vägen gav vika för ett fordon av typen RG32 under en patrull i den västra delen av det svensk-finska ansvarsområdet. Soldaterna klarade sig utan allvarliga skador och fordonet är nu bärgat från platsen.
Vägen gav vika för ett fordon av typen RG32 under en patrull i den västra delen av det svensk-finska ansvarsområdet. Soldaterna klarade sig utan allvarliga skador och fordonet är nu bärgat från platsen. Foto: Försvarsmakten
Vägen gav vika för ett fordon av typen RG32 under en patrull i den västra delen av det svensk-finska ansvarsområdet. Soldaterna klarade sig utan allvarliga skador och fordonet är nu bärgat från platsen. Foto: Försvarsmakten

Ingen av de fyra soldaterna skadades allvarligt och de fick medicinsk tillsyn direkt på platsen av finsk personal.

Soldaterna evakuerades sedan med helikopter till ett militärsjukhus i närheten av den svensk-finska huvudbasen i Mazar-e-Sharif.

Gruppen ingick i en större patrull i den västra delen av det svensk-finska ansvarsområdet i norra Afghanistan.

Soldaterna har varit i kontakt med sina anhöriga.