Skolbänken nästa

Vägen till drömyrket som flygtekniker höll på att stängas för Henrik Sörholm. Efter att ha mönstrat och blivit uttagen att göra värnplikten som flygplansmekaniker på F 21 ställdes värnpliktsutbildningen. Nya möjligheter öppnades i och med aspirantutbildningen och nu är Henrik en av de blivande kadetterna på Specialistofficersutbildningen.

Intresset för ny teknik gjorde att Henrik Sörholm valde en karriär inom flygvapnet. Torsdag den 20:e augusti börjar studierna till specialistofficer i Halmstad. Foto: Louise Levin
Blivande kadetter på specialistofficersprogrammet.
Blivande kadetter på specialistofficersprogrammet. Foto: Louise Levin
Blivande kadetter på specialistofficersprogrammet. Foto: Louise Levin

– Jag fick ett brev hem med hänvisning till webben. Där läste jag information om aspirantutbildningen som jag sedan sökte till, berättar han.

Han blev en av de första som har genomfört den terminslånga aspirantutbildningen. Med den utbildningen som bakgrund kunde han söka till specialistofficersutbildningen och utbildningsinriktning mot flygtekniker.

Intresset för teknik fanns hos honom redan från början.

– Jag gick en gymnasieutbildning till personbilsmekaniker och jobbade som det i cirka sju månader innan jag började på aspirantutbildningen, berättar Henrik.

Nu är han en av F 21:s 15 kadetter som påbörjar specialistofficersutbildningen, som för hans del startar den 20:e augusti i Halmstad.

– Mina förväntningar är att jag ska få lära mig mycket om den senaste tekniken, säger han.