Packat och klart – fältvanevecka

Skymningen faller och soldaterna ur luftburna skvadronen har några timmar av ljus för att bygga sin förläggning. Plutonschefen, en officer från regementet, instruerar momentvis och sakta kommer tältet och den kringutrustning som behövs upp under senkvällen. Det hinner bli mörkt innan allt är klart och innan soldaterna kan gå och lägga sig sin första natt i fält.

Kvällen kommer och det är dags att slå upp sitt tält som natten ska tillbringas i. Foto: Ronnie Hammar/K 3/Försvarsmakten

Tidigare under dagen har soldaterna, de värnpliktiga, packat och ordnat sin utrustning för sin första tid i fält. Därefter följde en marsch ut från regementet till området som de nu befinner sig i, Perstorp, norr om Karlsborg.

Under tio dagar ska soldaterna få känna på fältlivet innan det bär av tillbaka till regementet. Utmaningarna är många dessa dagar i fält och det är fler krav som ska uppfyllas. Eldpost och vaktpost är ett måste under nattens timmar. Dagtid sker utbildning inom olika områden. Allt för att soldaterna ska känna på och anpassa sig till soldatlivet.