John Karlsson vann spurten i Oslo City Challenge

Årets Oslo City Challenge bjöd på en hård kamp om segern ända in på mållinjen. Det internationella topplaget Team Explore med K3-officer John Karlsson fick hårt motstånd av fjolårsvinnarna Karlstad Multisport.

Officer John Karlsson från K 3 längst till höger. Foto: Fredor Iskhakov
Officer John Karlsson från K 3  tar täten i topplaget Team Explore under årets Oslo City Challenge.
Officer John Karlsson från K 3 tar täten i topplaget Team Explore under årets Oslo City Challenge. Foto: Fredor Iskhakov
Officer John Karlsson från K 3 tar täten i topplaget Team Explore under årets Oslo City Challenge. Foto: Fredor Iskhakov

Efter den inledande nattdelen på fem timmar skiljde det endast 14 sekunder mellan de båda topplagen. Ut på dagetappen fortsatte kampen mellan lagen. Team Explore lyckades under en av de långa stigningarna få en två minuters ledning. Men under den avslutande orienteringen tog karlstadslaget in tid och vid den sista kontrollen var skillnaden endast några sekunder. Dock hade Team Explore lite extra krafter att ta till och vann tillslut tävlingen med 44 sekunder, efter nästan 14 timmars tävlande.

– Organisationen runt tävlingen hade verkligen jobbat hårt för att göra en komplett tävling. Många sträckor var utslagsgivande med tuff terräng och många vägval. Det är inte ofta man blir tvungen att ta till en sådan hård spurt på en lång tävling, så det känns extra roligt att vinna, säger John Karlsson.