Värnpliktiga soldater snart på plats på P 7

Förberedelserna inför inryck är i full gång på regementet. P 7 kommer att vara utbildningsplattform för 560 soldater under elva månader. Merparten av dem som rycker in är från närområdet, men en del har långt att resa på inställelsedagen.

Lee Ahlquist, instruktör på 715:e kompaniet diskuterar inrycket som närmar sig med Victor Ivarsson utanför vaktkuren. Foto: Martina Hofmann von Baltenau

De blivande soldaterna har fått ett välkomstbrev med information om P 7 och i brevet finns även telefonnummer till deras kompaniadjutanter.
– Adjutanten är den person som har hand om allt administrativt på kompaniet, exempelvis resor, löner och materiel. Förslagsvis så ringer man till adjutanten på det kompani man ska vara på om man har frågor eller problem med resor, säger Christer Freij, kompaniadjutant på 713:e kompaniet.

De flesta som ska rycka in kan resa på måndag morgon och klockan 09.30 ska de blivande soldaterna vara på regementet.
– För den som har väldigt långt att resa går det bra att komma redan på söndagen, säger löjtnant Christer Freij.


För dem som kommer redan på söndagen kan det vara bra att ha med sig en liten matsäck. Soldathemmet är stängt och det är långt att promenera till närmsta affär. Soldaterna i vakten kan svara på eventuella frågor och visar vägen till de olika byggnaderna och logementen.

Senast klockan 09.30 måndagen den 27 juli ska du som rycker in vara på plats på regementet. Tänk på att du som soldat förväntas vara fem minuter före utsatt tid! Skyltar finns uppsatta så att du hittar. Tveka inte att fråga om du inte hittar rätt på regementet.De värnpliktiga som har bil ska parkera på värnpliktsparkeringen. För den som inte har hunnit skicka in blanketten om närmast anhörig går det bra att ta med den och lämna till ett befäl.