Välkommen att prova minröjning under O-ringen

Just nu pågår orienteringstävlingen O-ringen för fullt på Ränneslätt i Eksjö. Under tävlingsveckan finns Eksjö garnison representerade med personal och intressanta utställningar. Tisdag den 21 juli är temat ammunitions- och minröjning. Alla som vill kan själva få prova på att leta minor med minsökare.

Swedec monter på GloBallCup. Foto: Katarina Forsberg/Försvarsmakten

I Swedec monter finns erfaren ammunitions och minröjningspersonal som kan berätta mer om minsökning och röjning av odetonerad ammunition. Besökarna erbjuds också möjligheten att prova skyddsutrustning samt själva söka minor med hjälp av minsökare. På plats finns också personal som kan berätta mer om officersyrket samt hur du går till väga om du är intresserad av att göra värnplikten.