Stort intresse på Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race är Sveriges största evenemang under 2009 och självklart finns Försvarsmakten på plats för att informera om vad vi gör och intressera ungdomar för yrket.

HMS Helsingborg med montern framför Foto: Jimmie Adamsson Försvarsmakten
Kö för att komma ombord
Kö för att komma ombord Foto: Jimmie Adamsson Försvarsmakten
Kö för att komma ombord Foto: Jimmie Adamsson Försvarsmakten

Kön har hela veckan varit lång både till korvetten Helsingborg och till stridsbåtarna och svävaren från Amfibieregementet. Besättningsmedlemmarna har slitit hårt med att besvara frågor och visa besökarna runt.

I montern intill fartygen finns möjlighet att prova på sitt logiska tänkande och sin beslutsförmåga i den nya testmaskin som knyter an till de tester som redan finns på webben. Just nu rekryterar Försvarsmakten till aspirantutbildningen.

Imorgon torsdag kastar fartygen loss för att hjälpa till med starten för nästa etapp av seglingstävlingen men hela dagen finns möjlighet att komma till montern i Race village och få svar på frågor om Försvarsmakten