Officeren som blev kamel

"Hej kamelen Jens! Har du set eller fongat några pirater en?" En skolklass i Lyckeby har fram till sommarlovet brevväxlat med stabsofficeren Jens Norblad. Gladast är han för de fina teckningar han fått.

Jens Norblad med sonen Emils och klasskamraternas fina teckningar. Foto: Hannah Larsson
Sonen Emils teckning och brev till pappa Jens Norblad.
Sonen Emils teckning och brev till pappa Jens Norblad. Foto: Hannah Larsson
Barnens teckningar på pirater har Jens stolt visat runt på förbandet.
Barnens teckningar på pirater har Jens stolt visat runt på förbandet. Foto: Hannah Larsson
Sonen Emils teckning och brev till pappa Jens Norblad. Foto: Hannah Larsson
Barnens teckningar på pirater har Jens stolt visat runt på förbandet. Foto: Hannah Larsson

När en förälder tjänstgör internationellt, är det viktigt att förklara för barnen vad det innebär. Jens Norblad har brevväxlat med sin Emils skolklass och berättat bakgrunden till varför svenska marinen deltar i Operation Atalanta, varför fattiga afrikaner har blivit pirater, vad de gör med fartygen de kapar och hur Djibouti ser ut.

– I ett brev skrev jag att jag sett väldigt många kameler och avslutade mejlet "Hejdå från Jens ’Kamelen’ Norblad" och det namnet fastnade tydligen, säger han med ett skratt.

Barnen i sin tur har berättat om sin vardag. Om en vårsoaré och vilka instrument som ska spelas. Om en rymdpjäs och vem som har vilka roller. Om hur varmt det är. "Här är de +19 på våren men det är inte mycket jämfört med dig. Hejdå pappa Jens".