ÖB om försvarets förmåga

På måndag den 29 juni tar ÖB Sverker Göranson och ställföreträdande insatschefen Anders Brännström plats på den säkerhets- och försvarspolitiska scenen i Almedalen. Försvarsmaktens förmåga och en direktsändning från Adenviken står i fokus. För publiken finns möjligheten att ställa frågor direkt till förbandet på plats, ME 01.

Från Arktis till Adenviken, från alliansfrihet till EU:s solidaritetsklausul. Allt på årets Säkerhetspolitiska sommartorg i Almedalen 28 juni till 3 juli. Foto: Alexander Karlsson/Combat Camera/Försvarsmakten

Det är andra året i rad som säkerhets- och försvarspolitiken finns på agendan i Almedalen. Det sker genom en veckas fullspäckat och spännande seminarieprogram i Säkerhetspolitiskt sommartorg 28 juni - 3 juli. Arrangörerna förenas av den gemensamma viljan att debattera frågorna på ett intressant och nyanserat sätt, där alla relevanta aktörer finns med.

Allt ifrån Arktis, alliansfrihet, Adenviken och krigsjournalistik till EU:s solidaritetsklausul finns i programmet. Nytt för i år är engelskspråkiga seminarier och återkommande EU-frågor.

Andra medverkande från Försvarsmakten är GD Ulf Bengtsson, ställföreträdande personaldirektör Patrik Dahle, utvecklingschef Michael Moore och övlt Lena Persson-Herlitz från Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten.

Arrangörer är Amnesty, Folke Bernadotteakademin, Folk och Försvar, Försvarshögskolan, Försvarsmakten, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Kristna Freds, Röda Korset, Svenska FN-förbundet, Svenska Freds- och skiljedomsföreningen, Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI) och Utrikespolitiska Institutet.

Välkommen att besöka oss i Björkanderska magasinet på Skeppsbron i Visby hamn!

Läs hela programmet och följ rapporteringen från seminarierna på sommartorg.se.