Nyexaminerade officerare

Efter en ceremoni där flottiljchefen talat och diplom utdelats var det dags för tårta till de nyexaminerade officerarnas ära.

Flottiljchefen, överste Per Nilsson, välkomnade de nya officerarna. Foto: Elina Firouzfar
Pontus Öhman och Isabell Frimodig, två av F 21:s nyanställda officerare med olika officersutbildningar.
Pontus Öhman och Isabell Frimodig, två av F 21:s nyanställda officerare med olika officersutbildningar. Foto: Elina Firouzfar
Pontus Öhman och Isabell Frimodig, två av F 21:s nyanställda officerare med olika officersutbildningar. Foto: Elina Firouzfar

Pontus Öhman gjorde lumpen som jägare i Arvidsjaur, därefter jobbade han ett år utan att hitta rätt jobb. Istället sökte han till officersprogrammets treåriga linje och valde F 21 som det förband där han ville jobba.

– Jag är född och uppvuxen i Luleå, borta bra men hemma bäst, som man brukar säga. Det är bra folk här på F 21, säger Pontus.

Pontus är tjugofyra år gammal och ser en framtid där han hela tiden utvecklas och får vara ute mycket, ungefär det liv han hade i lumpen. Om ett eller två år vill han göra utlandstjänst också, men först vill han komma rätt i rollen som officer. 

 – I det civila livet gick det inte att få något bra jobb utan en lång vidareutbildning, det var inget som lockade mig, säger han.

Specialisten

Några stolar från Pontus sitter Isabell Frimodig och pratar med sina nya kollegor. Hon är specialistofficer med inriktning mot flygbassäkerhet. Även hon är från Luleå och hade hört att F 21 skulle vara en bra arbetsplats. Det nästan alla de nya officerarna har gemensamt är att de trivs ute i skogen. De vill inte stå och stampa på samma plätt hela arbetslivet.

– Jag vill hela tiden bli bättre på det jag gör, fortsätta utvecklas, säger Isabell.

Isabell gjorde lumpen för att bli polis efteråt, men när kom in på polishögskolan kändes det inte rätt. Istället blir det alltså specialistofficer på F 21 som gäller.

– Jag kände mig för ung för att bli polis och jag trivs jättebra i grönkläder, säger hon.

Det går att bli officerare som Isabell och Pontus även om man inte gjort lumpen. Genom aspirantutbildningen får man den militära utbildning som krävs och det går att söka till och med 15 september i år.