Muck – både glädje och vemod

Mycket glädje vid den efterlängtade stunden men också en hel del vemod. Det är nog en bra beskrivning av de utryckande värnpliktigas känslor

En sista gång rättas leden upp. Foto: Anne-Lie Sjögren
Kompanichefen tillsammans med mottagarna av utmärkelserna bäste gruppchef, bäste soldat och bäste kamrat.
Kompanichefen tillsammans med mottagarna av utmärkelserna bäste gruppchef, bäste soldat och bäste kamrat. Foto: Anne-Lie Sjögren
Kompanichefen tillsammans med mottagarna av utmärkelserna bäste gruppchef, bäste soldat och bäste kamrat. Foto: Anne-Lie Sjögren

Nu var det dags för de vakt- och insatssoldater som ryckte in förra hösten att lämna regementet. Deras elva månader långa värnpliktstid var över. En tid som förhoppningsvis har gett dem en del erfarenhet att ta med sig ut i det fortsatta livet.  

De 36 killarna och tjejerna marscherade en sista gång ut genom grindarna för att ha den allra sista uppställningen. Vid minnesstenen utanför regementet delades värnpliktsmedaljerna ut och kompanichefen höll ett tal och passade på att tacka dem för det som de bidragit med under sin tid här. Några som blev extra uppmärksammade var Niklas Runstad, utsedd till bäste gruppchef, David Nilsson, bäste soldat och David Wallin bäste kamrat.

Efter ceremonin blev det ingen rusning från platsen. Alla ville passa på att säga hejdå till varandra och till sina befäl. För även om de allra flesta av dem verkligen har längtat efter denna dag så är det många vänner att lämna.