Militärattachéer besökte FMLOG

Den 9 till 11 juni var de utländska militärattachéer som är ackrediterade i Sverige inbjudna till Försvarsmaktens logistik FMLOG. De började med att resa till Luleå och flygövningen Loyal Arrow. Där fick de en genomgång av hur FMLOG stöttar övningen.

Militärattachéer besökte FMLOG. Foto: Per Josse
Militärattachéer vid FMCL.
Militärattachéer vid FMCL. Foto: Per Josse
Militärattachéer vid FMCL. Foto: Per Josse

Bland annat fick drivmedelshanteringen och flygverkstaden besök. Nästa anhalt var Arboga och Teknikdivisionen samt Reservmaterielenheten Resmat. Ett besök i Arboga är inte komplett utan att ha sett Försvarsmaktens nya centrala lager, vilket man också gjorde och imponerades av.   

– Man kan inte säga annat att det är en mycket imponerande byggnad, säger den italienska försvarsattachén Pierluigi Giorgino. Jag tror att det här är något unikt i den militära världen. Både att centralisera logistiken och att man tar hjälp av modern, civil teknik och kunnande. Rundresan avslutades hos JSS (Joint Support Service) i Uppsala där de fick en närmare titt på hur logistikkedjan till våra förband utomlands går till. Under sitt besök träffade militärattachéerna bland annat logistikchefen samt chefen för FMLOG.
– Vi är mycket nöjda med hela arrangemanget, fortsätter Pierluigi Giorgino och jag hoppas att vi får komma tillbaka om ett år eller så för att se hur det centrala lagret och distributionscentrat fungerar i verkligheten.