Här träffar du FMTS i sommar

Funderar du på värnplikten eller har du kanske redan gjort den och är nyfiken på officersyrket? Frågorna och funderingarna kanske är många. Kom och träffa oss i sommar så kan vi berätta mer om värnplikt, aspirantutbildning, officersyrket och internationella missioner.

FMTS på Vallåkraträffen 2008 Foto: Jan Bohman/Försvarsmakten

De senaste åren har Försvarsmakten och dess uppgifter förändrats. Visste du till exempel att svenska soldater kan vara på plats i en oroshärd någonstans i världen inom tio dagar? Eller att det just nu finns svenska soldater och sjömän bland annat i Kosovo, Afghanistan och utanför Somalias kust i Adenviken. Uppgifterna är många och varierande där det främsta syftet är att kämpa för mänskliga rättigheter och demokrati i form av fredsfrämjande och fredsbevarande arbete.

De nationella uppgifterna är att försvara Sverige och främja vår säkerhet men också att bistå övriga samhället och andra myndigheter vid behov.

Samhällets soldater, Hemvärnet, har till uppgift att skydda samhällets infrastruktur. Vid exempelvis skogsbränder, översvämningar och eftersök efter försvunna personer är det ofta hemvärnssoldater som gör arbetet.

I sommar har du chansen att få veta mer om våra uppgifter såväl nationellt som internationellt.

Här finns vi:

Tisdagen 7 juli träffar du Försvarsmakten när Rix FM Festivalen kommer till Båstad.
Mer om Rix FM Festivalen »

30 juli till 2 augusti finns vi nere på Marinfestivalen, vid Tullkammarkajen i Halmstad. Här möter du representanter från Försvarsmaktens tekniska skola och Hallandsgruppen, Hemvärnet. 
Mer om Marinfestivalen »

16-17 augusti genomförs den årliga Vallåkraträffen utanför Landskrona. En fantastisk helg för den teknik- och motorintresserade. Försvarsmaktens tekniska skola finns på plats tillsammans med P 7 och visar bland annat stridsfordon 90, stridsvagn 122 och personterrängbil 6 (Galten). Gillar du teknik och motorer ska du absolut komma förbi när vi visar ett motoraggregatlyft. Kanhända är du rätt person att bli teknisk officer?
Mer om Vallåkraträffen »

Lördagen 5 september öppnar vi upp grindarna till vårt område när vi genomför Försvarsmaktens dag i Halmstad. Tillsammans med Luftvärnsregementet och Militärhögskolan i Halmstad visar vi dig vår utrustning, materiel och lokaler.
Mer information hittar du inom kort på www.mil.se/fmts