Reservdelar till HMS Trossö har anlänt

En ny propelleraxel anlände på måndagseftermiddagen till Djibouti för ombordlastning på HMS Trossö.

Den flera ton tunga propelleraxeln lastades ombord på HMS Trossö för att följa med vid bogsering av fartyget till varv där hon ska repareras. Foto: Hannah Larsson

Så länge HMS Trossö är ankrad eller vid kaj, kan man inte byta ut den cirka tre meter långa propelleraxeln. Förbandet inväntar besked inom kort om vilket varv som kan ta emot stöd- och ledningsfartyget och byta ut delen i torrdocka.

Under tiden genomför de två andra fartygen, korvetterna HMS Malmö och HMS Stockholm de uppgifter de tilldelats av EUNAVFOR:s ledning, nämligen övervakning av en gruppförflyttning av civila fartyg genom ett av de områden i Adenviken där flertalet piratattacker skett på senare tid.