Lv 6 värd för militärt europamästerskap i värjfäktning

57 deltagare från 13 länder ska göra upp om europamästartiteln i militär värjfäktning 8-10 maj. Tävlingen genomförs i Lisebergshallen i Göteborg.

Foto: Försvarsmakten

Det tävlas både individuellt och i lag under EM. Under fredagen och lördagen är det herrarna som fäktar och under söndagen damerna. Rumänien är regerande mästare och får stå som favoriter även i detta mästerskap. I damlaget finns meriterade Ana-Maria Branza som tog silver i Beijing-OS 2008.
Sverige representeras av ett dam- och ett herrlag om tre fäktare vardera. Damerna knep bronset vid senaste World Military Fencing Championship och har gott hopp om nya framgångar.

– Vi började med fäktning samtidigt på Militärhögskolan Karlberg och tävlade ihop senast under Danish Military Open och det gick fantastiskt bra då, berättar Hanna Saar från P 4.
De övriga svenska deltagarna är Sara Borin, I 19, Ulrika Mohlin, Sjöstridsskolan, Henrik Gebhardt, F 7, Lars Scharpff, FömedC och Erik Bergdahl, Amf 1.

Fäktning är en av Försvarsmaktens så kallade militära tjänsteidrotter. Lv 6 i Halmstad är fadderförband för fäktningen, och arrangör av europamästerskapet, med stöd av Försvarsmedicincentrum i Göteborg.

– Det är en ära för Sverige och Lv 6 att få arrangera ett sådant här mästerskap, säger tävlingsledaren överstelöjtnant Göran Hällnert. Jag ser fram emot tre dagars spännande tävlingar på högsta nivå.

Förhoppningen är att deltagarna också ska trivas, efter CISM:s (Conseil International du Sport Militaire, internationella militäridrottsförbundet) motto: Friendship Through Sport.

 

Massmedier hälsas välkomna att bevaka tävlingarna
Plats: Lisebergshallen, Göteborg
Tid: 8-10 maj från klockan 09:00 på morgonen

För mer information, kontakta:
Christian Lövgren, informatör
Mobil: 0706-75 01 35

Följ tävlingarna på den engelska delen av webbplatsen