K 3-officer andra veckan i rad på podiet

I söndags gick Nordic Adventure Race av stapeln. K 3-officer Lt John Karlsson tävlandes tillsammans med Mikael Lindnord i Team Explore gjorde en stabil insats och slutade på andra plats.

Nordic Adventure Race 2009. Foto: Micke Swarén

Tävlingen NordicBet Adventure Race avgjordes i Hjo vilket kan räknas som hemmaplan då John jobbar ca 3 mil från Hjo på regementet K 3 i Karlsborg.
Laget var top rankat av spelbolaget Nordicbet.se före tävlingen med odds 2,0.
När tävlingen summeras slutade dock denna dag med Herkules som vinnare med fjolårets svenska multisportcupp segraren Jens Torhild tillsammans med John Andén.

Sammanfattning från tävlingen

Tävlingen startade med en fyra kilometer lång terränglöpning ner till kajakerna. Ute på vattnet låg Team Explore 20-30 meter bakom Herkules.
Väl ute på vattnet började vinden tillta vilket skapade vågiga förhållanden. Lagen skulle passera över en sjö tre gånger. I mitten av sjön på den tredje passagen välter John med kajaken och han fick simma i det kalla vattnet. Säkerhetsbåten var dock framme fort så laget förlorade dock endast några minuter. När laget åter kunde fortsätta paddla hade de dock tappat ner till fjärde plats.

Upp från vattnet körde John och Mikael hårt för att komma i kapp ledarna, efter en löpning upp från kajakerna på 4 km växlar laget ut som andra lag. Jakten startade på allvar ut på den 27 kilometer långa cykelsträckan. Trots en mycket stark cykelinsats lyckas aldrig luckan att tätas, närmaste avståndet mätte (1:45). Herkules lyckades hålla undan ut på den avslutande 8,6 kilometer orienteringen och hålla första positionen och vinna tävlingen.

Hårt motstånd

– Motståndet var hårt i dagens tävling, ett litet misstag gör så stor skillnad, det finns inte plats för misstag. Även fast vi var helt klart de bästa laget på cykeln kunde vi inte ta i kapp all förlorad tid. Jag viste att tävlingen var över när vi hade tappat två minuter efter halva orienteringen, men man vet aldrig i denna sport så vi höll en stabil fart i hopp om en möjlighet. Men denna dag fanns ingen att göra mot Torhild och Andén, de va det bättre laget i dag, säger Mikael efter tävlingen.

Nu vänta förberedelser inför årets första internationella tävling i Spanien Bimbache Extreme.
En fyra dygns nonstop tävling med start 19 Maj.