Blivande värnpliktiga besöker regementet

Över 400 tjejer och killar hade tackat ja till inbjudan att komma till regementet på informationshelg.

De blev långa rader när de 423 blivande värnpliktiga ställde upp. Foto: Sofia Lindblad/Försvarsmakten
Vädret tillät provning av kängor ute, vilket gjorde att många fick plats att prova samtidigt.
Vädret tillät provning av kängor ute, vilket gjorde att många fick plats att prova samtidigt. Foto: Sofia Lindblad/Försvarsmakten
Vädret tillät provning av kängor ute, vilket gjorde att många fick plats att prova samtidigt. Foto: Sofia Lindblad/Försvarsmakten

750 blivande värnpliktiga på Skaraborgs regemente hade fått inbjudan att komma till Skövde eller Kvarn en helg för att få information inför inryckning.

Lördagen den 18 april anlände de till regementet. Helgen inleddes i Skövde av bataljonschefen innan de blivande soldaterna delades upp kompanivis. På Kvarn var det ställföreträdande bataljonschefen som tog emot och höll inledningsanförandet.

Förutom att kompanierna presenterade sig själva och det materiel de arbetar med så fanns bland annat tid för att prova ut kängor. När de blivande värnpliktiga fått tag i rätt storlek kunde de få med sig ett par hem för att vänja fötterna innan det är dags för inryckning.

Tjejerna och killarna fick bekanta sig med både logement och matsal och förutom det, har de fått se både vilka som kommer att bli deras befäl och vilka som kommer att bli deras lumparkompisar när de rycker in i början av augusti.