Victoriabataljonen uppvaktade kronprinsessan

Vid en ceremoni i dag på Slottet uppvaktade Roger Nilsson, chef för 2.amfibiebataljonen som även kallas Victoriabataljonen, kronprinsessan på deras gemensamma namnsdag.

Roger Nilsson visar vad bataljonen gjort under året för kronprinsessan, drottningen och blivande prins Daniel. Foto: Magnus Bohman/Försvarsmakten
Arméns trumkår.
Arméns trumkår. Foto: Magnus Bohman/Försvarsmakten
Arméns trumkår. Foto: Magnus Bohman/Försvarsmakten

Det var många som kom till Slottets inre borggård i det bistra vädret för ge blommor eller få lyckönska kronprinsessan på hennes namnsdag. Denna gång var även Daniel Westling med. Han stod tillsammans med drottningen och gladdes över Arméns trumkårs taktfulla uppvisning.
– Det är alltid lika roligt att få se vad som hänt under året och vilka nya bilder som tillkommit, säger kronprinsessan Victoria.

Sedan många år uppvaktar Victoriabataljonen kronprinsessan denna dag med ett fotoalbum och berättar vad som hänt under året som gått. I år gavs även en förlovningspresent och en minnesbok från Tchadstyrkan. Kronprinsessan och blivande prins Daniel tackade för presenterna innan de gav sig iväg för en ny mottagning.